Vilken tur!

Vi har tur som kan arbeta med kreativa människor med stor yrkesskicklighet och inspirerande kunder. Kombinationen gör oss till ett framgångsrikt produktionsbolag av illustrerade fackböcker.

Vi har lång erfarenhet av att producera böcker och vi tar fullt ansvar för alla steg i en bokproduktion, från ide till leverans av tryckta böcker till våra uppdragsgivares lager. Vi tror starkt på att konsumenten uppskattar högkvalitativa böcker. Därför följer representanter från oss alla stegen i produktionen och vi arbetar inte med mer än 10 böcker per år. Vi gillar att arbeta med ett få antal böcker, men med ett djupt engagemang.

Det börjar alltid med att bygga ett team kring ett starkt redaktionell koncept. Teamet utvecklar en dummy och riktlinjer sätts upp. Vi arbetar i små kreativa team och alla är nära till besluten. Nygren och Nygren hittar ett förlag och produktionen påbörjas. Nygren och Nygren arbetar nära förlaget och representanter från förlag kan alltid ingå i det kreativa teamet. Sista steget är, så klart, tryckningen. Vi tycker att det är nonchalant att inte delta och kontrollera tryckningen. Kreativa teamet har gjort stora ansträngningar och levererar stora bidrag till att boken ska bli så bra som möjligt. Vi har fått ett förtroende från teamet och förlaget att leverera en högkvalitativ bok. Av den anledningen är vi alltid en del av tryckprocessen likväl som andra delar av bokproduktionerna.

The Fine Art of Printing

Studion är Nygren och Nygrens repro- och trycktjänster. Genom mycket goda upparbetade kontakter i Singapore och Hongkong så har vi möjlighet att erbjuda kvalitativa tryck- och reprotjänster till mycket konkurrenskraftiga priser.

Vid reproarbeten gör vi samtliga moment som scanning av original oavsett underlag, färgjusteringar, retuscher, konverteringar av digitala bildfiler, plotter utskrifter och sparar ner till tryckfärdiga PDF-filer.

Våra tryckkontakter arbetar med de senaste tryckpressarna från Roland och Heidelberg som rullar 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Våra samarbetspartners i Asien arbetar kontinuerligt med de största engelska och amerikanska förlagen och är vana att arbeta med europeiska uppdragsgivare.

Vi tar ansvar för hela processen från att kunderna lämnar material till repro, tryckning med kontroll, frakt från Asien till Sverige, införtullning i Sverige med leverans direkt till kundens lager.

För mer information var god kontakta studio(at)nygrenochnygren.se